minőségi nyílászárók szervize

Milyen műanyag ablak javítás?

Az általunk javított nyílászárók fából és műanyagból készülnek. Azon sokan vitatkoznak, hogy melyik jobb, de ez nem ilyen egyszerű kérdés. Fából éppúgy lehet rossz ablakot gyártani, mint műanyag profilból. Napjainkban a műanyag nyílászárók, nagyobb szeletet hasítanak ki (kereskedelmi adatok szerint) az eladásokból.

Az évek során arra a döntésre jutottam, hogy nem szeretném gyenge minőségű műanyag profilból készült nyílászárók javítási munkálatait elvállalni. Szerintem komoly hazai gyártó nem is foglalkozik ilyen alapanyag felhasználásával. Nem egyszer kellett szembesülni azzal, hogy a szerkezeten tökéletes javítás nem lehetséges. (garanciát nem lehet adni a javításra)

  • Alkatrészellátás nem megoldott, pl.: Barkács áruházakban fellelhető „olcsósított” termékek, külföldi gyártás, megszüntetett kifutó ablak profil.
  • Kézzel csavarható, az üvegen csúszkáló műanyag ablak profil. (erős túlzással, leginkább hordóhoz hasonlítanám a nyíló szerkezetet)

A műanyag ablak gyártóknál is előfordul a szakértelem hiányából eredő probléma.

  • A vasalat gyártók által előírt, alkalmazási tartomány be nem tartása. (Az alkalmazási diagramm tartalmazza egy- egy nyílászáró típusra bontva a szárnyhoronymagasság és szárnyhoronyszélesség méreteit. Nyíló, bukó, bukó- nyíló, íves, erkélyajtók)
  • Kispórolt alkatrészek
  • Nem megfelelő beépítés

Egy időben sajnos, elhamarkodott döntés következtében, közel két évre fel is függesztettem a műanyag ablak javítás szolgáltatást. (Márpedig vannak jó műanyag ablakgyártók!)

De jól átgondoltam, és így elérhető egy szűkített körben a műanyag ablak javítás szolgáltatás!

Ezek az elterjedtebb és jobb minőségű műanyag profilokhoz kötődnek, melyek jellemzően a következők: Aluplast, Brügmann, INOUTIC, Deceuninck, Gealan, Kömmerling, Rehau, Salamander, Schüco, Veka.

A hazai gyártók többsége, szívesen alkalmazza a felsorolt profilokat.

Ha nincs tisztában a nyílászáró szerkezet műanyag profil típusával, (szerződési dokumentumokban jó esetben felelhető) a zárfogadó alkatrészről készült közeli fénykép elküldése után megpróbálunk segíteni.

Szeretem, mert gyors segítség a probléma feltárásában, és évek óta jól működik. (Műanyag ablak javítás)

Használjuk ki a technika adta lehetőségeket!